Familjen Doggsen

Det är med stor glädje som vi hälsar både människor och djur välkomna hit till oss på DoggsenCenter. Vår dröm har gått i uppfyllelse om en verksamhet som sätter både människa och djur i centrum.

Doggsen

Vi på DoggsenCenter är tre målinriktade personer med en bred utbildning och kompentens men också en mångårig erfarenhet av att arbeta med människor och djur i ett samspel.

Janne Doggsen

Janne med hundar

Hej, det är jag som är Janne och verksamhetsansvarig för DoggsenCenter. Innan vi startade upp vår verksamhet här på gården så har jag i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med människor i olika konstellationer. Bland annat inom räddningstjänsten och som chef för ambulansverksamheten men även som projektkoordinator inom landstinget. Jag har även hållt på med hundar i hela mitt liv i alla dess former när det gäller träning, tävling och om utbildning. Min styrka är att utveckla samspelet mellan människa/förare och hund för att kunna uppnå den ömsesidiga förståelsen som är så central och viktigt i ett hundägarskap.

Jag har idag två schäfrar, Mi-Jos Lyx och Aspirants Modrich.

Meriter: Instruktör i svenska brukshundsklubben, Lärare i hundtjänst, Domare i alla bruksklasser, Svenskskyddsfigurant, Tävlat flera svenska mästerskap i skyddshundsgruppen, Dömt flera svenska mästerskap i skyddshundsgruppen, Figurant i ett flertal svenska mästerskap i skyddshundsgruppen, Utbildat Skyddshundar, Vakthundar, Polishundar samt hundar inom Försvaret, Träningsfigurant i IPO, Tävlingsledare i IPO, tävlat svenska mästerskap i IPO, Tränar och tävlar aktivt IPO.

Anna Doggsen

Franco o Anna

Hej Anna heter jag och det är jag som är ansvarig för vår öppenvård och Rehabsverksamhet här på DoggsenCenter. Mitt intresse för djur och människor har på olika sätt alltid genomsyrat mitt liv och efter många års erfarenhet från djurvårdsbranchen och efter 15 år som gymnasielärare på Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning i Norrköping så blev det vidarestudier i psykologi och psykoterapi, så idag driver jag vår behandlingsverksamhet Doggsencenter - öppenvård på landet. Verksamheten bygger på en mångårig erfarenhet av vad ett positivt samspel mellan människa och djur kan leda fram till i olika sammanhang och vilka fantastiska effekter djur kan ha på oss människor. Vår utvärdering av vår rehabiliteringsverksamhets alla positiva effekter som människor upplevt som varit hos oss, har naturligtvis sporrat oss till ytterligare utveckling av vår verksamhetsidé.  (Läs gärna mera om vår öppenvårdverksamhet under fliken öppenvård)

På bilden ser ni mig och min fina dobermann hane Franko som från början var en omplaceringshund som fick stanna i familjen. Franco är tyvärr borta sedan en tid tillbaka. Idag har jag två hundar, min fina dobermann Ben samt min tjänstehund Puttepudel som jobbar tillsammans med mig i verksamheten.

Meriter: Legitimerad djurvårdslärare inom gymnasie, vuxen samt särskolan.

Undervisat teoretiskt och praktiskt i djurvårdsrelaterade ämnen med fördjupad kompetens inom aviärlära och herpetologi.

Certifierat elever för zoohandelscertifikat.

Legitimerad gymnasielärare i psykologi.

Undervisat i psykologi på gymnasienivå.

Beteendevetare med inriktning psykologi (fil kand) och handikappvetenskap.

Arbetar som skolkurator inom gymnasieskolan i Norrköpings Kommun.

Verksamhetsansvarig för Doggsencenters öppenvård

Samtalsterapeut (steg 1) med KBT samt relationell inriktning - arbetar i verksamheten med djuruderstödda behandlingsmetoder

Frida Doggsen

Frida

Hej, det är jag som är Frida. Tidigare jobbade jag i verksamheten men idag är jag klar med mina studier och arbetar heltid som polis. Jag är dock fortfarande aktiv i Team Doggsen med träning och tävlingsverksamheten. Tidigare har jag arbetat som djurvårdare och operationssköterska på smådjurskliniken Djurdoktorn i Östergötland, som djurvårdsintruktör och lärare på himmelstalundsgymnasiet i Norrköping och som djurvårdare på Kolmårdens tropicarium. Jag har även studerat på Linköpings Universitet där jag läste Hundars betéendebiologi. Jag har alltid haft ett brett djurintresse och vuxit upp bland djur av alla dess slag. Fokus i yngre år var först och främst inriktat mot hästar, då jag var aktiv tränings- och tävlingsryttare på ponny i hoppning och dressyr.

Jag tränar och tävlar fortfarande men idag är det inom hundsporten. Jag har en dobermannhane som jag kör IGP med plus en schäfer som jag ska gå grundkurs till hundförare inom polisen med. Jag har tävlat på internationell nivå med min hund Vimza(till höger på bilden) som tyvärr inte finns längre och vi deltog i svenska landslaget i tre år. Min svarta hund, Nova är under upplärning och har genomfört IPO III med godkänt resultat. Ni kan säkert stöta på mig på Doggsens eftersom jag tränar mina egna hundar där hemma och även verksamhetens hundar och hästar.

Hem

 

 Lite blandat smått o gott!

 
Idag är det 
 
Och klockan är

blandat
 
 
blandat
 
Vill du ha ett namnförslag till din valp, så klicka på knappen. Kanske något av följande 12 710 passar?

Hundnamn

blandat

Här bakom knappen döljer sig ett bildspel om
Doggsencenter
uppbyggnad Hundhotell 3

blandat

WM

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action , klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

blandat